Skip to main content

Nieuwe gensets bij HE-Logistics B.V.

Door de toenemende vraag heeft HE-Logistics B.V.  de eerste van 4 nieuwe chassis met gensets in gebruik genomen. De eerste is voor Dirk. In totaal zullen we straks 8 chassis met gensets hebben en 32 trekkers.


Een container genset, kort voor generator set, wordt gebruikt binnen de transport- en opslagwereld als stroomvoorziening voor zeecontainers die een koeleenheid hebben. 


Deze containers worden gebruik bij internationaal transport (of opslag) en bevatten vaak goederen die op een bepaalde temperatuur moeten blijven. Denk hierbij aan levensmiddelen of medicijnen. Op een vrachtschip worden de containers aangesloten op de stroomvoorziening van het schip, maar wanneer de container op een vrachtwagen wordt geladen heeft deze geen (vaste) stroomvoorziening. Vandaar dat containers vervolgens worden voorzien van een genset. Zo wordt de koeleenheid van de reefer container continu voorzien van stroom wanneer de container naar zijn punt van bestemming wordt gebracht.
Een container genset wordt in veel gevallen gedreven door een motor op brandstof (diesel, benzine of gas) of een elektrisch gedreven motor. Dit is ontstaan uit nodzaak. Op een containerschip wordt de genset namelijk aangesloten op de elektriciteit van het schip, op de weg wordt de brandstof motor gebruikt voor de opwekking van stroom.
Een underslung genset wordt gemonteerd aan het chassis van de trailer van een vrachtwagen. . Het voordeel van een underslung genset is dat deze in principe aan het chassis gemonteerd blijft, deze hoeft dus bij het wisselen van de container niet ge(de)monteerd te worden.

 

Esther van der Graaf

Author Esther van der Graaf

More posts by Esther van der Graaf

Leave a Reply