Skip to main content

Nieuwe DAF’s XG

By 6 maart 2023maart 7th, 2023Algemeen, Laatste Nieuws
Daf XG

Afgelopen vrijdag zijn we dan eindelijk de 2 trekkers de DAF XG 480 FT 4×2 en de DAF XG 480 FTG 6×2 op wezen halen, zie hier de trotse chauffeurs.
Deze zijn zonder spiegels maar met camera’s.

 

 

XG

De Europese Commissie heeft nieuwe regelgeving voor afmetingen en gewichten voor vrachtwagencombinaties in het leven geroepen om grenzen te verleggen op het gebied van de reductie van emissies (CO2), alsook op het gebied van verkeersveiligheid en chauffeurscomfort. DAF is de eerste Europese truckfabrikant die een nieuwe generatie vrachtwagens introduceert met een zeer aantrekkelijke en aerodynamische vormgeving, die het resultaat is van de extra vrijheid die de nieuwe regelgeving biedt.

De Nieuwe Generatie XG zijn toonaangevend in efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort. Daarom zijn ze bekroond tot ‘International Truck of the Year 2022’, de meest prestigieuze erkenning in de truckindustrie.

Voor een optimale leefomgeving zijn beide stoelen te draaien als rust gemaakt moet worden. De zit achter het stuur zou op maat in te stellen moeten zijn door een veel betere verstelbaarheid van het stuur. 

Digitaal

Verder is het dashboard volledig digitaal met op het standaard display, alle rijgegevens. Op het tweede scherm, rechts op het dashboard, alle info over verwarming, audio en navigatie. Uitgerust met alle moderne veiligheidssystemen als Lane Keeping Assist, Lane Departure Warning, dodehoek waarschuwing en City Safety. Het dashboard en interieur krijgen een mix van grijstinten en bruin waarbij het dashboard wordt opgefrist met diverse metaalstroken.

 

Veiligheid

Voor een onovertroffen direct zicht, wordt het ontwerp van de nieuwe cabine gekenmerkt door een grote voorruit en grote portierruiten met zeer lage portierlijnen. 

Ook nieuw is het DAF Digital Camera system, dat de hoofd- en breedzichtspiegels kan vervangen. De DAF Corner View biedt maximaal zicht op het gebied rondom de voorste raamstijl aan bijrijderszijde. Verder is de volledige verlichting van de voertuigen volledig uitgevoerd in LED, wat bijdraagt aan een optimaal zicht en een optimale zichtbaarheid.

 

Wij wensen onze chauffeurs Rob en Sijtze heel veel veilige kilometers!

Esther van der Graaf

Author Esther van der Graaf

More posts by Esther van der Graaf

Leave a Reply