Skip to main content

Interview met onze nieuwe medewerker Nick van Zanten!

Bij ons is de 21-Jarige Nick begonnen als assistent planner. Nick zit nog op school en volgt de opleiding Logistiek Management. Hij zal eerst een maand fulltime werken en in september gaat hij weer 3 dagen in de week naar school.

 

We hebben Nick een aantal vragen gesteld:

 

* Wat trekt je aan in de logistieke sector en waarom ben je geïnteresseerd in deze functie binnen ons bedrijf?

Ik ben gepassioneerd door de logistiek vanwege de dynamiek en het belang ervan in het efficiënt laten verlopen van bedrijfsprocessen. Ik ben vooral geïnteresseerd in jullie bedrijf vanwege de reputatie die jullie hebben opgebouwd in het leveren van hoogwaardige logistieke diensten en de mogelijkheid om deel uit te maken van een team dat waarde hecht aan innovatie en klanttevredenheid.

* Kun je ons vertellen over een uitdagende logistieke situatie waar je mee te maken hebt gehad en hoe je dit hebt opgelost?

Tijdens mijn vorige baan was er een bevoorradingsprobleem waarbij een belangrijke zending vertraagd was vanwege transportproblemen. Ik heb direct contact opgenomen met de transporteur om de oorzaken van de vertraging te achterhalen en alternatieve oplossingen te verkennen. Uiteindelijk heb ik met het team samengewerkt om een andere vervoerder te vinden en ervoor te zorgen dat de zending op tijd werd afgeleverd.

* Hoe ga je om met strakke deadlines en stressvolle situaties in de logistiek? Kun je ons een voorbeeld geven?

Ik ben gewend om te werken met strakke deadlines en begrijp de druk die hiermee gepaard gaat. In mijn vorige functie had ik regelmatig te maken met snelle veranderingen in de vraag van klanten, wat invloed had op de logistieke planning. Ik heb geleerd om prioriteiten te stellen, effectief te communiceren met de betrokken partijen en proactief te handelen om ervoor te zorgen dat deadlines worden gehaald.

* Welke vaardigheden en ervaring breng je mee die relevant kunnen zijn voor onze logistieke operaties?

Ik heb een sterke achtergrond in supply chain management, waarbij ik verantwoordelijk was voor het coördineren van inkomende en uitgaande logistiek, voorraadbeheer en transportplanning. Daarnaast heb ik ervaring met het gebruik van logistieke software en het analyseren van gegevens.

* Hoe zorg je voor een efficiënte en georganiseerde logistieke planning en welke hulpmiddelen gebruik je hiervoor?

Ik geloof sterk in het belang van een grondige planning en het gebruik van moderne technologieën om logistieke processen te verbeteren. Ik maak gebruik van geautomatiseerde planningssoftware om de transportoptimalisatie te vergemakkelijken en tijdige levering te verzekeren.

* Hoe ga je om met het managen van logistieke processen en het coördineren van verschillende belanghebbenden?

Ik geloof in een gestructureerde aanpak bij het managen van logistieke processen. Dit omvat het duidelijk definiëren van taken en verantwoordelijkheden, het regelmatig communiceren met belanghebbenden en het stellen van duidelijke deadlines. Ik ben goed in het coördineren van verschillende partijen, zoals leveranciers, transporteurs en interne afdelingen, om ervoor te zorgen dat er een naadloze samenwerking is tijdens het gehele logistieke proces

* Wat is jouw aanpak bij het identificeren en oplossen van logistieke problemen of bottlenecks in een operatie?

Wanneer ik te maken krijg met logistieke problemen of bottlenecks, begin ik met het analyseren van de situatie en het identificeren van de onderliggende oorzaken. Ik werk samen met het team om mogelijke oplossingen te bespreken en een plan van aanpak te formuleren.

* Welke maatregelen zou je nemen om de logistieke efficiëntie en kostenbesparing binnen ons bedrijf te verbeteren?

Als het gaat om het verbeteren van logistieke efficiëntie en kostenbesparing, zou ik beginnen met het grondig evalueren van bestaande processen en systemen. Vervolgens zou ik proactief nieuwe technologieën en automatiseringsopties onderzoeken om de efficiëntie te verhogen. Bovendien zou ik samenwerken met leveranciers en vervoerders om de supply chain te optimaliseren en mogelijkheden voor kostenbesparingen te identificeren.

* Hoe blijf je op de hoogte van trends en ontwikkelingen in de logistieke sector en hoe pas je deze toe in je werk?

Ik hecht veel waarde aan professionele ontwikkeling en ben voortdurend op zoek naar nieuwe kennis en trends in de logistieke sector. Ik lees relevante publicaties en ben actief lid van professionele logistieke netwerken.

* Hoe belangrijk vind je communicatie en samenwerking bij het werken in een logistiek team en hoe draag je hieraan bij?

Ik geloof sterk in effectieve communicatie en samenwerking binnen een logistiek team. Open communicatie zorgt voor duidelijkheid, vermindert misverstanden en bevordert een soepele stroom van informatie. Ik werk graag samen met anderen, waarbij ik ieders sterke punten en expertise benut om gezamenlijke doelen te bereiken.

 

Mooie antwoorden waardoor we hoge verwachtingen hebben! Wij wensen Nick heel veel succes👍

Esther van der Graaf

Author Esther van der Graaf

More posts by Esther van der Graaf

Leave a Reply