Skip to main content

Illegale Cabotage

By 18 juli 2013juli 29th, 2013Algemeen

He Logistics BV heeft ondanks de druk op de containertarieven nooit gebruik willen maken van vervoerders vanuit Oost-Europese landen voor het Containervervoer. Het gebruik van deze vervoerders wordt niet op de juiste manier gedaan. Deze vervoerders houden zich niet aan de “Cabotage” regelgeving. Men noemt dit in vakjargon “Illegale Cabotage”.

 

Hierdoor ontstaat oneerlijke concurrentie voor de Nederlandse vervoerders en minder werkgelegenheid voor de Nederlandse chauffeurs. HE Logistics BV heeft ondanks de mogelijkheid tot betere winstmarges hier nooit aan mee willen werken. Het risico is dat een dergelijke vervoerder met  uw container bij een controle stop gezet wordt door de controlerende instantie. Uw container staat dan vast en zal een vertraging krijgen en er zullen kosten ontstaan. HE Logistics BV wil zijn klanten vrijwaren van deze risico’s.

 

Eindelijk hebben de verantwoordelijk instanties Illegale Cabotage erkend en gaat men per 1 juli 2013 controleren en handhaven. Dit betekent, dat als u gebruik maakt van een logistieke partner met Oost-Europese vrachtauto’s u de kans loopt op de bovengenoemde risico’s.

YourSite Full Service Webstudio

Author YourSite Full Service Webstudio

More posts by YourSite Full Service Webstudio

Leave a Reply